LET Reviewer – General Education With Answers

Future PRC licensed teachers can read the LET Reviewer 2020-2021 with Answers for General Education (Gen Ed), Professional Education (Prof Ed) and Majorship or Area of Specialization.

1. Army men who are rescued from insurgent kidnap undergo medical check-up. Why is this done?

a. To protect the prisoner from further harassment

b. To avoid relapses from illness while in hiding

c. To determine the physical and mental state of the army man

d. To determine the loyalty of this army man

2. The reporter was accused in court because of his story. The story was ______.

a. A tainted with malice                  

b. A narration of facts                    

c. To personal to take                    

d. Full of distorted facts

3. The menace of drugs has affected the Philippines economy greatly. Which id these drugs are found most destructive to one’s brain?

  1. Opium                           c. Methyl salicilate
  2. Marijuana                       d. Shabu

4. Miss Victoria has many children. Her husband decided to send there to Manila and seek jobs. The eldest child is only 16 years old. What right is violated by the father?

a. Right of family to family living wage

b. Right to education

c. Right of the children to work and exploitation

d. Right of the children to assistance, proper care and attention

5. A prisoner was made to confess of his guilt. A lawyer of the respondent was present in the confession. What was violated?

a. The confession was without due consultant

b. The prisoner was approached properly

c. The prisoner should have a lawyer of his choice

d. The choice of the lawyer was [made by the accuser

6. The hostage victims were heard asking the rescuers to hold on to the fort. What was the message?

a. Disregard the peace negotiation   

b. Rescues them fast and early       

c. Surrender in arms          

d. Keep on with the fight

7. When do doctors declare dengue fever as an epidemic?

a. When every one is suffering from a cold

b. When two are hospitalized from the neighborhood

c. When the proportion of patients reach at least 15% of the population

d. When every household of fine houses are sick with high fever

8.Parents are worried about student’s interest in interment. What is the most safeguard?

a. Check on learners interest while surfing

b. Allow internet only after classes

c. Supervise Internet use with parents consent

d. Allow students use of Internet instead of using library books

9. Families of OFW meet a lot of conflict. How does the government address this?

a. Increase insurance benefits

b. Encourage more opportunities for OFW

c. Provide scholarship for husband left behind to study

d. Creation of skills development centers for OFW

10. How does the Department of Science and Technology assure quality science teaching in secondary schools?

a. Open up science high school in every province

b. Share researches and distributes equipment to schools

c. Carry one science fair every year

d. Maintain a scholarship grant for deserving science and mathematics teachers.

Disclaimer: All of the available reviewers are just being compiled for general information and dissemination. We do not claim ownership of the available reviewers. Furthermore, we do not make any warranty with regards to reliability and accuracy of the information. We just aim to help you with your quest to pass the Licensure Examination for Teachers. Lastly, all of the available downloads are for FREE. Thank you.

Answer key:

  1. C
  2. D
  3. D
  4. C
  5. A
  6. B
  7. C
  8. C
  9. D
  10. B

YOU MAY ALSO LIKE:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *